Кібервійна та безпека об'єктів критичної інфраструктури

300,00
грн.
У книзі висвітлено актуальні проблеми національної та міжнародної кібербезпеки в умовах сучасних загроз критичній інфраструктурі та реалізації гібридних форм кібервійн як інструментів впливу на геополітичному рівні. Охарактеризовано гібридні форми та елементи кібервійни, розкриті засади теорії мережевоцентричних (мережевих) війн, а також узагальнені найвідоміші кібератаки на критично важливі об’єкти у світі. Без розгляду не залишились й відомі інциденти кібербезпеки на об'єктах ядерної енергетики. Розгорнуто проаналізована структурна модель поняття «кіберзброя». Важливе місце у книзі займають проблемні питання розроблення заходів стримування, протидії та розгортання кібервійн на міжнародному та національному рівнях. Цікавим для читача також є розглянуті питання щодо зарубіжного досвіду захисту критичної інфраструктури, а також щодо ініціатив НАТО з протидії гібридним загрозам та захисту критично важливих об'єктів.
Посібник адресований фахівцям з безпеки, у тому числі для практичного використання у процесі діяльності критично важливих об'єктів з метою зниження та нейтралізації загроз безпеці їх функціонування, а також прийняття ефективних управлінських рішень.

Цей посібник також буде цікавий студентам ЗВО спеціальностей «Кібербезпека», «Інженерія програмного забезпечення», «Комп`ютерні науки та інформаційні технології», «Державна безпека», «Національна безпека» та інших спеціальностей у сфері інформаційних технологій та кібербезпеки, а також студентам економічних спеціальностей.